הנחה בארנונה לנכי צה”ל היא חוק ממלכתי ומקומי המאפשר לאנשים מתאימים לשלם תעריף ארנונה מופחת. הנחה זו אינה ניתנת לנדל”ן מסחרי. כתוצאה מכך, בעלי נדל”ן מסחרי נדרשים לשלם את מלוא סכום הארנונה.
בישראל קיימת הנחה בארנונה לבעלי נכות. חוק זה חל הן על נכסים למגורים והן על נכסים מסחריים. עם זאת, ההנחה אינה חלה על נדל”ן מסחרי, מה שמקשה על בעלי נכסים מסחריים לתבוע את ההנחה בארנונה. תשלומים. בארצות הברית אין פטור רשמי ממס רכוש עבור אנשים עם מוגבלויות. עם זאת, מדינות שונות בהתייחסותן לפטורים לבעלי בתים בעלי נכות. מדינת לואיזיאנה מאפשרת את הפטור עבור נכסים בשווי של פחות מ-30,000$ ויש לה החרגה מארנונה של 400$ לחודש המשולם על ידי הבעלים בהטבות פנסיה או פרישה.
נכה צה”ל בישראל
ישראל היא מדינה מובילה בתחום הטכנולוגיה הצבאית. המדינה פיתחה טכנולוגיות חדשניות רבות המשמשות צבאות ברחבי העולם. אחד החידושים הללו הוא השימוש בכלי טיס בלתי מאויש (מל”ט) בשם Harpy, המיועד לשימוש חיילים נכים.
ניתן לשלוט במל”ט על ידי חייל שאיבד זרוע אחת או שתי ידיים ורגל אחת, אך עדיין יש לו שתי ידיים מתפקדות ושתי רגליים מתפקדות. זה מאפשר לחיילים להשלים את המשימות שלהם עם פחות סיכון להם ולאחרים סביבם.
תוכנית החיילים בעלי הנכות של צבא ישראל היא דוגמה מצוינת לאופן שבו ניתן להשתמש בבינה מלאכותית כדי לעזור לאלה המתמודדים עם אתגרים פיזי בחיי היומיום שלהם. כמו כן, לישראל יש מסורת ארוכת שנים של גיוס חיילים בעלי נכויות שונות לצבא ההגנה של ישראל. בדרך כלל הם מקבלים תפקידים שונים בצבא ואינם מוגבלים רק להיותם חיילים.
בישראל קיים חוק האוסר על אפליה של אנשים עם מוגבלות. חוק זה נאכף על ידי צבא ההגנה לישראל (צה”ל). צה”ל מספק הזדמנויות חינוך ושירות לנכים ומבטיח שיוכלו לענות על צרכיהם בחברה.
צה”ל נוקט בצעדים להגדלת מספר החיילים הנכים לאורך זמן. על מנת לעודד גיוס, הם נקטו בצעדים שונים כגון מתן שירותי נכים טובים יותר, מתן זמן רב יותר לאימון גופני, הקלת הגבלות על פעילות גופנית והרחבת אפשרויות הקריירה לחיילים משוחררים עם מוגבלות.
נכה צה”ל שנפטר בשירות
ישראל היא מדינה שבה חיים דתות ותרבויות רבות ושונות. משרד הביטחון הישראלי עוסק בנושא הנכות כבר עשרות שנים, אך רק בשנים האחרונות החלו לפעול בנושא זה. ישראל היא מדינה שבה דיני הירושה מבוססים על עקרונות הבכורה וירושה הגברית. המדינה אינה מכירה בכל צורה אחרת של זכויות ירושה לחייל נכה שנפטר בשירות.
בית המשפט העליון בישראל קבע כי על הממשלה להכיר בזכויות של חייל נכה שנפטר בשירות ומשפחתו לרשת את רכוש יקירם שנפטר. פסק הדין ניתן משום שהחוק בישראל אינו מכיר בשום צורה אחרת של זכויות ירושה לחייל נכה שנפטר בשירות, גם אם היו לו ילדים או נכדים.
הנחה בארנונה בירושלים
ארנונה בירושלים היא ארנונה על שווי נכסי מקרקעין. עיריית ירושלים מעניקה הנחה למי שהם נכים ותיקים שנפטרו בשירות. לעיריית ירושלים יש ארנונה של כ-1,000 דולר בשנה. הארנונה בירושלים היא השנייה בגובהה בארץ. המשמעות היא שעל כל 3,500 ש”ח שתשלמו על הבית שלכם בעיר הזו, אתם מקבלים הנחה על המסים שלכם.
עם זאת, בקרב נכי צה”ל אשר נפטרו לפני ששילמו את המסים שלהם, המשפחה יכול להגיש בקשה להחזר של 100% על המסים ששולמו עד כה.
ראש עיריית ירושלים ניר ברקת חתם על צו המעניק את ההנחה לכל הוותיקים, ללא קשר לנכות או לא. גזירה זו ניתנה בתגובה למותם של שני חיילים בעלי נכות – אחד שנהרג ואחר מת – במהלך מבצע “צוק איתן”, שהתקיים בעזה בקיץ 2014. החוק נועד לספק טיפול ותמיכה לחללי ישראל וגם למשפחותיהם.
הנחה בארנונה לאזרח ותיק
בישראל יש הנחה בארנונה לאזרחים ותיקים המבוססת על גיל האזרח הוותיק. חוק הארנונה בישראל ייחודי בכך שהוא כולל הנחה מיוחדת לקשישים. החוק הוכנס בשנת 1967 ונועד להעניק תמיכה כלכלית למי שלא היה מסוגל לעבוד עקב זקנה או מוגבלות, ובכך לאפשר להם לשמור על רמת חייהם.
החוק פוטר ממיסוי כל רכוש שבבעלות קשישים מעל גיל 65, וכן כל הכנסה שהופקה מנכסים כאלה; היא גם פוטרת 50% מכל רווח הון שהופק על נכסים כאלה אם הם נמכרים תוך חמש שנים מרגע הרכישה. מס זה נועד לתמוך במערכת הרווחה ולסייע לקשישים לשמור על איכות חייהם.
הנחה במס רכישה לנכה צה”ל
הנחה במס רכישה לחיילים נכי צה”ל בישראל הוא חוק המאפשר לנכים לשלם מס מופחת על קניותיהם. הוא הוצג בשנת 1993 ונמצא בתוקף מאז 1995. הנחה במס רכישה לח”ל נכה בישראל היא חוק המקנה לנפגעי נכות הנחה של 10% ממחיר הרכישה.
ממשלת ישראל החליטה לאחרונה להרחיב את ההנחה הזו לכלל בעלי הנכות במדינה, לא רק לאלו שנחשבים לזכאים לה. המשמעות היא שכעת ההנחה תהיה זמינה לכולם ולא רק למי שאובחנה עם מוגבלות ספציפית. זהו צעד חשוב לוודא שלכל הנכים תהיה גישה שווה לחברה ולכלכלה. חוק זה נועד לעודד את אוכלוסיית בעלי הנכויות להשתתף במשק ולבצע רכישות, שאחרת קשה או בלתי אפשרית עבורה בשל מוגבלותם.
העלאת תגמולים לנכי צה”ל
בישראל יש מספר הולך וגדל של אנשים עם מוגבלות שחוזרים משירות לחיים אזרחיים. נתון זה הוביל לביקוש הולך וגובר לשירותים והטבות במיוחד עבור ותיקים נכים. ישנם כיום ארגונים רבים המספקים תמיכה לחיילים משוחררים אלה כמו גם למשפחותיהם. עם הגידול במספר החיילים הנכים בישראל, ניסתה הממשלה להעניק להם יותר תמריצים.
בעבר, חיילים ישראלים נכים קיבלו משכורת חודשית ותשלום חד פעמי של 3,000 דולר. בשנת 2016, הם קיבלו קצבאות חודשיות של $2,000 נוספים כדי לעודד אותם להישאר בעבודתם.
ממשלת ישראל בוחנת כעת להגדיל את התגמולים הללו על ידי מתן יותר סיוע כספי והזדמנויות עבודה גדולות יותר לחיילים נכים אלה.
אישור הנחה בארנונה
ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם שיש להן מס רכוש. עם זאת, בישראל יש כמות ניכרת של בנייה בלתי חוקית ורוב הבנייה נעשית ללא היתרים. מצב זה הוביל לעלייה משמעותית בארנונה. על מנת לטפל בסוגיה זו, העבירה ממשלת ישראל חוק המאפשר לאנשים שבנו את בתיהם ללא אישורים להגיש בקשה לפטור ממיסים. החוק גם מטיל עונשים מחמירים על מי שלא מקיים את חוקי הבנייה.
החוק התקבל בתגובה לתלונות של תושבים על ארנונה גבוהה ושיטות בנייה בלתי חוקיות. הפרלמנט הישראלי אישר חוק שייתן פטור מארנונה לבעלי בתים חדשים. החוק יחול על בעלי בתים שרוכשים בתים בארץ לראשונה החל מה-1 בינואר 2019 ואילך. החקיקה צפויה לעלות לישראל 2 מיליארד שקל (521 מיליון דולר) עד 2023, לפי הערכת משרד האוצר הישראלי. הצעת החוק התקבלה לאחר דיון שנמשך שעות בו דיברו ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו”ר האופוזיציה יצחק הרצוג נגדה ובעדה בהתאמה.
הטבות לנכי צה”ל
לישראל היסטוריה ארוכה של מתן ביטחון סוציאלי לאזרחיה, כולל לנכים. הטבות אלו כוללות קצבאות נכות, קצבאות חינוך מיוחד וקצבאות נכות. הממשלה ביצעה כמה שינויים בקצבאות הנכות הללו שהשפיעו על חייהם של אנשים רבים המסתמכים על כספים אלה לצורך פרנסתם. סכום הכסף ששולם כקצבה חודשית הופחת ב-50%.
ישראל ביצעה לאחרונה כמה שינויים בקצבאות הנכות שהן מעניקות. השינויים הללו נעשו על מנת לעודד יותר אנשים להיכנס למעגל העבודה. עם זאת, אנשים רבים המסתמכים על כספים אלו לפרנסתם התקשו להתמודד עם שינויים אלו. הסיבה לכך היא שהמערכת החדשה לא סיפקה להם מספיק תמיכה.
תמיכת המדינה בחיילים עם מוגבלויות זכתה לשבחים מארגוני זכויות אדם רבים וגופים בינלאומיים כמו האו”ם ואמנסטי אינטרנשיונל.