קרקע היא הנכס היקר ביותר של חברת נדל”ן. זה הרכוש שלהם, שבו הם יכולים להשתמש כדי לייצר הכנסה. עם זאת, לא תמיד מדובר בנכס קבוע. למשל, אם החברה פושטת רגל או שהקרקע תימכר לגוף אחר, הקרקע תועבר ותהפוך לרכוש של מישהו אחר.
האם קרקע נשארת אצל חברת תיווך נכסים?
כן ולא. לעיתים ניתן לראות בקרקע עם חברת נדל”ן נכסים כי יש לה פוטנציאל להפקת הכנסה לעסק. עם זאת, אם החברה פושטת רגל או מוכרת את הקרקע שלה לגוף אחר, אז הקרקע הזו הופכת לרכוש של מישהו אחר ואינה שייכת לו יותר. קרקע נחשבת לנכס קבוע, אך ישנם מקרים בהם היא יכולה להפוך להתחייבות. הדבר נכון במיוחד כאשר הקרקע נרכשה בכסף שאול.
חלק מחברות הנדל”ן ניצלו עובדה זו בכך שהלוו כסף לאנשים ולאחר מכן מכרו להם את הקרקע כדי לגבות את ההלוואה שלהם. תהליך זה הופך את הקרקע ליותר ערך והיא עשויה להיות נכס או התחייבות עבור הלווה בהתאם לכמה זמן הם מחזיקים בה עד שימכרו. השאלה האם קרקע בחברת נדל”ן היא רכוש קבוע בישראל או לא נדונה כבר זמן מה. רשות המסים בישראל טוענת שלא, אבל בחברת הנדל”ן טוענים שכן.
הטענה הראשונה של הטוענים כי קרקע בחברת נדל”ן אינה נחשבת כרכוש קבוע בישראל מבוססת על כך שישנן הקלות מס שניתנות לחברות אם הן מסוגלות לרכוש קרקע מתחת למחירי השוק. הטיעון מרחיק יותר ואומר כי, שכן הקלות מס אלו הן בהינתן, הקרקע אינה רכוש החברה ויש להתייחס אליה כאל מתנה. אם ניקח את הטיעון הזה למסקנה, אז לישראל לא יהיו הקלות מס לחברות כי כל הקרקעות הן בבעלות הממשלה. הנחה זו אינה מתקיימת במציאות ואינה יכולה להילקח כסיבה מוחלטת לטעון שרק חלקי אדמה שנמכרים ב- השוק הפתוח נחשב כרכוש קבוע. הטיעון השני של הטוענים שקרקע בחברה אינה נחשבת כרכוש קבוע בישראל מבוסס על כך שהחברה יכולה למכור אותה למישהו אחר בכל עת והמחיר לא ישתנה, גם אם יהיו תנודות בשוק. מחירי קרקע. במקרה זה, החברה אינה מחזיקה בדבר ו לחברה אין לחברה הבעלים. הטענה הראשונה של הטוענים כי קרקע בחברת נדל”ן אינה נחשבת כרכוש קבוע בישראל מבוססת על כך שישנן הקלות מס שניתנות לחברות אם הן מסוגלות לרכוש קרקע מתחת למחירי השוק.
מס שבח נדל”ן
מס שבח מקרקעין הוא מס המוטל על עליית ערך מקרקעין. זהו מס שחל על כל בעלי המקרקעין, כגון בתי מגורים, מבנים מסחריים וקרקעות. ניתן להגדיר את מס שבח מקרקעין כהיטל על עליית ערך של נכס. זה נעשה בדרך כלל על ידי הטלת שיעור אחוז על סכום השבח שהתרחש מאז התאריך שבו הנכס נרכש או נוצר.
בחלק מתחומי שיפוט, כמו באוסטרליה וקנדה, ישנם תעריפים שונים עבור סוגים שונים של נכסים, כאשר שיעורים גבוהים יותר מוחלים על נכסים כגון קרקע ונכסים מסחריים. במדינות רבות, מס זה מוחל על נכסים הנחשבים כנכסים “בעלי ערך גבוה”. לעתים קרובות הם מכונים בתי יוקרה, נכסים יקרים או בתים יוקרתיים. אלה עשויים לכלול דירות ודירות שנרכשו על ידי אנשים עשירים או תאגידים.
מס שבח מקרקעין מוכר גם בשמות נוספים כמו מס דירות יוקרה, מיסי רווח הון, מיסי עושר וארנונה. מס שבח מקרקעין בישראל הוא מס על רווחי הון ממכירת מקרקעין. מס שבח מקרקעין בישראל יושם בשנת 1984 כדרך לצמצם את מספר הבתים הנמכרים למטרות רווח ולעודד אנשים לרכוש בתים במקום.
מס שבח מקרקעין בישראל מעיד על עליית ערך הנכס שלכם. מדובר במס שניתן להחיל על מכירת כל מקרקעין והוא מחושב לפי אחוז עליית הערך.
בישראל יש מחירי דיור מהגבוהים בעולם, כאשר מחיר דירה ממוצע של 300,000 דולר ודירה של מיליון דולר אינם נדירים. המחירים הגבוהים נובעים מביקוש של משקיעים זרים וישראלים המחפשים מפלט ממיסים גבוהים במקומות אחרים. ישראל הטמיעה פוליסות שונות לסוגים שונים של נכסים, עם תעריפים שונים לסוגים שונים.
פחת כלי רכב
ירידת ערך של רכב היא ירידת ערך של רכב לאורך זמן. היא נגרמת כאשר הרכב יורד בערכו, מה שאומר שהוא מאבד מערכו והופך פחות יקר.
ניתן לחלק את תהליך הפחת לשני חלקים: פחת פיזי ופחת כלכלי. ירידת ערך פיזית מתרחשת כאשר רכיבי הרכב או החומרים של הרכב נשחקים או מתקלקלים וצריך להחליף אותם בעוד שפחת כלכלי מתרחש כאשר עלות אחזקת הרכב עולה עם הזמן, כגון עליות הדלק או עליית תעריפי הביטוח.
על מנת לחשב את סכום הפחת הכולל עבור רכב ספציפי, ניתן להשתמש בנוסחה זו:
פחת = (מחיר מקורי – מחיר מבצע) / מחיר מבצע
נוסחה זו מחשבת כמה נשאר על ההשקעה המקורית שלך לאחר שמכרת את המכונית שלך.
מכונית ממוצעת מאבדת כ-20% מערכה לאחר 3 שנים. הסיבה לכך היא שהעלות להחזיק ולתפעול של רכב עולה כל הזמן, מה שמקשה על בעלי רכב למכור את רכביהם במחיר סביר.
ירידת ערך לרכב היא חלק בלתי נמנע בבעלות על רכב. הסיבה העיקרית לכך היא עלות הבעלות וההפעלה של רכב. ככל שהעלות להחזיק ולתפעול של רכב עולה, הקונים נוטים פחות לרכוש מכוניות שירדו בערכן.
מס רכישה
לפעמים, לא העלות של מוצר היא הקובעת אם כדאי לקנות אותו או לא. לפעמים זה המס. מס הרכישה מתייחס לגובה המסים המוטלים על רכישה. ניתן לחייב אותו בתעריפים שונים ועשויים להשתנות בהתאם לסוג המוצר או השירות הנרכשים.
מס הרכישה הוא סוג של מס מכירה שנגבה בדרך כלל על סחורות ושירותים שנרכשו על ידי צרכנים. הוא שונה ממס המכירה הכללי המוטל על כל העסקאות הקמעונאיות באותו שיעור.
במדינות מסוימות, מס הרכישה הוא אחוז קבוע מהערך הברוטו של העסקה. במדינות אחרות, זה עשוי להשתנות בהתאם לסוג הסחורה או השירות שנרכשו.
חשוב לדעת מה יהיה מס הרכישה שלכם לפני שאתם מבצעים רכישה כדי למנוע הפתעות בהמשך.
מהי פרצלציה?
פרצלציה היא תהליך של חלוקת משטח רציף או נפח לחתיכות קטנות יותר. ישנם שימושים רבים בפרצלציה, כמו בגיאוגרפיה ובביולוגיה.
ניתן להשתמש בפרצלציה ליצירת מפות ומודלים יעילים יותר, שניתן להשתמש בהם בתחומים שונים כגון תכנון תחבורה, אפידמיולוגיה ותכנון עירוני.
לעתים קרובות נעשה שימוש בפרצלציה בגיאולוגיה כדי לפצל תצורות לחתיכות קטנות יותר כדי לקבוע את מקורן.
פרצלציה מתייחסת לתהליך של חלוקת שטח גדול לאזורים קטנים יותר. זהו כלי תכנון עירוני המשמש לניצול מירבי של קרקע בעיר.
הפרצלציה של נדל”ן היא כלי חשוב לעתיד הנדל”ן. פרצלציה במקרקעין פירושה חלוקת חלקת קרקע לחלקים קטנים יותר ומכירתם בנפרד. הרעיון הוא לוודא שלכל נכס יש מספיק ביקוש בשוק ושהוא לא יישאר ללא קונים.
מס רכישה לתושב חוץ
מס רכישה של תושב חוץ הוא מס המוטל על רכישת סחורות ושירותים על ידי תושבי חוץ. מס רכישה של תושב חוץ אינו מושג חדש. הוא הוצג לראשונה בצרפת בשנת 2014. הרעיון מאחורי המס הזה הוא לייצר הכנסות למדינה מרווחי חברות זרות שפועלות בצרפת. מיסוי מסוג זה יושם גם במדינות אחרות, כמו שוויץ, בלגיה וגרמניה.
מס רכישה של תושב חוץ בישראל הוא מס שחל על כל התושבים שאינם תושבי ישראל הרוכשים נכס בישראל. זרים נדרשים לשלם את המס בפעם הראשונה בעת רכישת הנכס ולאחר מכן מדי שנה. אזרחים זרים נדרשים לשלם את המס בפעם הראשונה בעת רכישת הנכס ולאחר מכן מדי שנה. המס הוטל כתמריץ לזרים להשקיע בנדל”ן ישראלי, שנאבק במחסור בהשקעות זרות בשל מיסים גבוהים שהטילו עליה מדינות אחרות, כמו סין ורוסיה.
ישראל ראתה עלייה בהשקעות זרות מאז יישמה את החוק הזה, אבל כלכלנים רבים מתחו ביקורת על החוק הזה משום שהוא אינו מעודד חדשנות או מסחר. התאחדות התעשיינים בישראל ספגה ביקורת על התנגדותם לחוק זה, שכן מגזר היצרני הוא הענף הגדול בישראל. עם זאת, ענפים רבים אחרים כמו תיירות וחקלאות מסתמכים על השקעות זרות. תושבי חוץ בישראל חייבים לשלם מס על הסחורה שהם קונים בארץ. זאת כדי לעודד אותם לקנות במקום מקומי ולא בחו”ל. בנוסף לכך, לישראל היסטוריה ארוכה של קבלת פנים לתושבי חוץ ולתת להם תחושת שייכות. עם זאת, עם מס זה, ניתן להרתיע אותם מקניות בארץ ובמקום זאת לקנות בחו”ל.
כמה עולה מס רכישה?
מס רכישה הוא מונח המשמש למס הנגבה על רכישת סחורה. גובה המס תלוי במדינה בה אתם נמצאים ובסוג המוצר שאתם קונים. הסכום משתנה ממדינה למדינה, אבל זה בדרך כלל בסביבות 10-25% תלוי איפה אתם גרים.
בישראל חל מס רכישה של 8% שיכול להגיע עד 10% על כל הסחורות והשירותים. לישראל יש את המס הגבוה ביותר במזרח התיכון. עם זאת, זה לא כל כך גבוה בהשוואה למדינות אחרות בעולם.
מס על נדל”ן
משרד האוצר הודיע כי יפחית את מס המקרקעין לרוכשים ומשקיעים ראשונים. התעריפים החדשים הם כדלקמן:
1) רוכשים לראשונה ישלמו תעריף של 0% על רכישת בית המגורים העיקרי שלהם.
2) משקיעים ראשונים ישלמו שיעור של 0% על רכישת בית המגורים העיקרי שלהם, ושיעור של 1% על כל שאר הרכישות.
שר האוצר, משה כחלון, הודיע כי המדינה הולכת להפחית את הארנונה שלה ב-40%. המשמעות היא הורדת מיסים לבעלי הנכסים בישראל.
ממשלת ישראל היא לא היחידה שהחליטה לבצע שינויים במדיניות המס שלה. חלק מהמדינות בוחנות גם את האפשרות להפחית את שיעורי הארנונה שלהן.
מאמרים קשורים:
- כך תוכלו לחתום על עסקת מקרקעין כצד אחד: המדריך המלא
- הנה משהו שלא ידעתם על איך בנות שותפות בעסקת נדל"ן
- איך משיגים לידים לרוכשי נדל"ן? טיפים חשובים ומקוריים
- מסמך כתוב: עד כמה הוא מחייב בעסקת מקרקעין? - המדריך המלא
- האם יזם נדל"ן צריך להיות גם קבלן? - כל מה שצריך לדעת
- איך לדעת אם פרויקט נדל"ן הוא חוקי? המדריך המלא